Hej!
Dzisiaj pierwszy przepis pojawiający się na blogu. Muffiny marchewkowe są świetną odskocznią od wszechobecnej czekolady we wszystkich przepisach deserowych. Idealnie nadają się do popołudniowej kawy.
Muffiny marchewkowe
Dzisiaj pierwszy przepis pojawiający się na blogu. Muffiny marchewkowe są świetną odskocznią od wszechobecnej czekolady we wszystkich przepisach deserowych. Idealnie nadają się do popołudniowej kawy.
Muffiny marchewkowe
Składniki:
- 2 szklanki startej marchewki
- 1 szklanka cukru trzcinowego (można użyć cukru białego lub słodzików- np. stewii, miodu)
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka cynamonu
- ½ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 1 i ½ szklanki mąki tortowej
- ¾ szklanki oleju
- 2 garstki orzechów włoskich
Przygotowanie:
- Do miski wsypuję wszystkie suche składniki, dodaję mokre i dokładnie mieszam.
- Ciasto nalewam co foremek na muffiny.
- Piekę w piekarniku nagrzanym do 180*C około 25 minut (sprawdzam patyczkiem- powinien być suchy).
Smacznego!
Pozdrawiam.
Komentarze
Prześlij komentarz