Bardzo prosty przepis na szybki, niedrogi obiad. Do przygotowania nie potrzeba wiele, składniki każdy z pewnością ma w swojej kuchni.
Składniki:
- 1 torebka kaszy jaglanej
- 5 łyżek kukurydzy z puszki
- 2 garści soczewicy czerwonej
- 1/4 papryki
- 1/2 cebuli
- łyżka oleju
- 1/4 pęczka szczypiorku
- przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie)
Przygotowanie:
- Cebulę i paprykę kroję w kostkę, podsmażam na oleju.
- Wsypuję kaszę jaglaną i soczewicę. Zalewam wodą, trochę ponad poziom kaszy i gotuję do miękkości (w razie potrzeby dolewam jeszcze wody).
- Do całości dodaję przepłukaną kukurydzę i doprawiam do smaku.
- Podaję wraz z drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Pozdrawiam.
Komentarze
Prześlij komentarz