Hej!
Babka jogurtowa to doskonały pomysł na te święta. Mała odskocznia od tych wszystkich ciężkich dań. Ja swoje upiekłam w specjalnych foremkach- ale bez żadnych przeszkód można je piec w formie na zwykłą babkę czy też na muffinki :)
Babka jogurtowa to doskonały pomysł na te święta. Mała odskocznia od tych wszystkich ciężkich dań. Ja swoje upiekłam w specjalnych foremkach- ale bez żadnych przeszkód można je piec w formie na zwykłą babkę czy też na muffinki :)
Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 100 gram jogurtu naturalnego
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki mleka
- 4 łyżki cukru
- 2 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- garść jagód
Przygotowanie:
- Jajka miksuję na pianę wraz z cukrem.
- Dodaję jogurt, mleko, mąkę, olej, proszek do pieczenia, wszystko dokładnie miksuję.
- Do ciasta wrzucam jagody i lekko mieszam.
- Powstałe ciasto przelewam do foremek
- Piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C (Jeżeli jest to jedna duża babka czas pieczenia się wydłuży- kontrolujcie patyczkiem.).
Smacznego!
Pozdrawiam.
Komentarze
Prześlij komentarz