Hej!
Kolejny przepis z serii wielkanocnej. Bardzo szybkie i pyszne muffiny razowe. Dodatek czekolady w środku sprawia, że muffiny są jeszcze bardziej epickie w smaku. Można jednak ten element pominąć, a babeczki i tak będą miały pyszny, czekoladowy smak :)
Kolejny przepis z serii wielkanocnej. Bardzo szybkie i pyszne muffiny razowe. Dodatek czekolady w środku sprawia, że muffiny są jeszcze bardziej epickie w smaku. Można jednak ten element pominąć, a babeczki i tak będą miały pyszny, czekoladowy smak :)
Składniki:
- 1 i ½ szklanki mąki razowej pszennej
- ½ szklanki cukru trzcinowego
- 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- 100 g masła rozpuszczonego
- ¾ szklanki mleka
- pół tabliczki czekolady gorzkiej
Przygotowanie:
- W misce mieszam wszystkie mokre składniki.
- Dorzucam do nich suche składniki (oprócz czekolady) i dokładnie miksuję.
- Do foremek na muffiny nakładam trochę ciasta. Następnie wkładam do każdej foremki jedną kostkę czekolady i zalewam resztą ciasta.
- Piekę w piekarniku nagrzanym do 180*C przez około 25 minut.
Smacznego!
Pozdrawiam.
Komentarze
Prześlij komentarz