Hej!
Pasta rybna to świetna propozycja na kolację, tak by odmienić codzienne kanapki. Polubią ją wszyscy smakosze ryb.
Pasta rybna to świetna propozycja na kolację, tak by odmienić codzienne kanapki. Polubią ją wszyscy smakosze ryb.
Składniki:
- 2 puszki filetu z makreli- jedna w sosie pomidorowym, jedna w oleju (1 puszka około 170 g)
- 2 ogórki korniszone
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 mała cebula lub 1/2 dużej cebuli
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżeczki dobrego majonezu
- odrobina pikantnego keczupu
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Filet odsączam z oleju, dodaję drugi filet wraz z zalewą pomidorową i dokładnie rozdrabniam.
- Jajka i cebulę kroję w kostkę, dodaję do ryby.
- Ogórki kroję w kostkę, wyciskam nadmiar zalewy i dodaję do ryby.
- Do masy dodaję majonez, musztardę, keczup. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
- Podaję z ulubionym pieczywem.
Smacznego!
Pozdrawiam.
Komentarze
Prześlij komentarz